Ερμηνευτικό θέμα 1: ΥM IA κεραμικός κλίβανος στην νότια περιοχή Στοά

Η LM Ia εντός του κλιβάνου νωρίτερα Στοά

Ένας κλίβανος κεραμικών γεμάτος με είδη κεραμικής, που χρονολογείται στην Υστερομινωική  περίοδο  IA  (1500 Π.Κ.Ε) , χτίστηκε  στα ερείπια μιας πρώην  Μεσομινωικής στοάς (1700 Π.Κ.Ε). Έτσι ερμηνεύτηκε σε μια δημοσίευση της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα από τον A. Van de Moortel, P.M. Day, Β. Κιλίκογλου και τον Διευθυντή Ανασκαφών/ Πρόεδρο της Υπηρεσίας Προστασίας Φυσικού Περιβάλλοντος του Κομμού, J.W. Shaw.

Click here for the English Version

 

Η δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό Hesperia/ παράρτημα 30,  θα παρέχει αρκετό από το περιεχόμενο για την ενδεχόμενη ερμηνευτική σήμανση στον κλίβανο σε μια τρέχουσα δεύτερη ή μελλοντική τρίτη φάση phase της ανάπτυξης του πάρκου. Η οργάνωση της μη κερδοσκοπικής Υπηρεσίας Προστασίας Φυσικού Περιβάλλοντος του Κομμού, που βρίσκεται στο  Ντένβερ του Κολοράντο, αυτό τον καιρό συγκεντρώνει χρήματα και σχεδιάζει  την φάση  II, διατήρηση και ανάπτυξη του αρχαιολογικού χώρου σε ένα αρχαιολογικό πάρκο ευπρόσιτο στο κοινό.

Η Φάση 2 του σχεδίου προβλέπει μια οροφή 88 τ.μ πάνω από τον κλίβανο, η οποία θα τον προστατεύει . Αυτό το υπόστεγο θα επιτρέψει να ξαναγίνουν ανασκαφές στους τρείς εύθραυστους θαλάμους ψησίματος των κεραμικών, στους οποίους έχουν διατηρηθεί ακόμα κάποιες γύψινες διακοσμήσεις, και να ερμηνευτούν μακριά από τις βλαπτικές επιρροές του ήλιου , του αέρα και της βροχής. Η προστατευτική οροφή του κλιβάνου και μια μεγαλύτερη προστατευτική οροφή πάνω από τους Ελληνιστικούς Ναούς , έχουν σχεδιαστεί από την αρχιτέκτονα της Υπηρεσίας Προστασίας Φυσικού Περιβάλλοντος

Κλαίρη Παλυβού και την Σοφία Μαυρομμάτη, αρχιτεκτονα μηχανικό και τα αναπαραστατικά σχέδια των κτιρίων μπορείτε να τα δείτε στο Kommos Conservancy Flickr account, με πρόσβαση από αυτή την ιστοσελίδα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


You can follow us on Twitter (@KommosAP) or join us on Facebook (Kommos Conservancy).

“Μπορείτε να μας ακολουθήσετε στο Twitter (@KommosAP) ή στο Facebook (Kommos Conservancy).”

Leave a Reply